Massage in Laren

Massage in Laren kan bij ons

Massage betekent genot en ontspanning. Er zijn verschillende soorten van massages. Kundige masseuses kunnen jou de beste vormen van massages laten voelen en ervaren. Met de dames kan worden overlegt wat voor jou het beste is.

Wetenschappelijk bewezen
Iedereen wist het eigenlijk wel, maar iets wordt pas voor waar aangenomen als het wetenschappelijk is bewezen. Iets kan pas wetenschappelijk worden bewezen als het meetbaar is. Hoe kun je het weldadige gevoel dat ontstaat bij een massage meetbaar maken? Dit was een vraag die de wetenschappers lange tijd bezighield. Nu is het ze gelukt om zowel de psychische als lichamelijke gezondheidsvoordelen van massages te verklaren.

Baanbrekend onderzoek effecten massage
Recent verschenen de resultaten van een baanbrekend onderzoek naar de effecten van massage in het Journaal of Alternative and Complementary Medicine. Het onderzoek stond onder leiding van Dr. Mark Rapaport en werd uitgevoerd aan het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angelos in de VS. Aan het onderzoek namen 53 personen deel, waarvan 29 mensen massage kregen en 24 mensen een lichtere massage met zachte aanrakingen. De wetenschappers namen voor en na de massages bloedmonsters af. De testresultaten waren overduidelijk; er waren significante positieve veranderingen in de samenstelling van het bloed aan te wijzen.

Voordelen lichte massage
De massages die bestonden uit lichtere aanrakingen hadden een aantal andere uitwerkingen op het lichaam. Het niveau aan oxytocine nam toe. Oxytocine is een hormoon dat je een gevoel van veiligheid en gebondenheid geeft. Het maakt je beter bestand tegen stress en laat het lichaam sneller tot rust komen. Een andere bevinding was dat door deze vorm van massage het corticotropin-releasing hormoon (CRH) afneemt, een hormoon dat de aanmaak van cortison stimuleert. Het zorgt er dus voor dat stress vermindert. Samengevat zijn de effecten van massage in laren met lichte aanrakingen het krijgen van een gevoel van veiligheid en verbondenheid en de afname van stress.

Conclusie: gezond door massage
Dankzij massages word je minder snel ziek vanwege de positieve effecten op het immuunsysteem en ook lichamelijke ziektes die worden veroorzaakt door stress krijgen minder kans. Verder nemen ook psychische klachten als onrust en stress af of worden voorkomen. De resultaten van het wetenschappelijk onderzoek zijn heel duidelijk; massage in laren is een doeltreffende manier om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te bevorderen.

You may also like

One comment

  • Cees Schipper september 17, 2017   Reply →

    Ik was in verschillende Thai-massagegelegenheden. De hygiene, schone lakens en handdoeken, heb ik nergens eerder zo ervaren als bij Baan Thai. Ook de kundigheid en de vriendelijkheid van de dames is bijzonder professioneel. Ik ben nu al een paar jaar klant, en dat hoop ik nog lang te blijven.
    Ik wens de beide dames van harte veel succes.

Leave a comment