Een Thaise massage in de studio bij Radio 538…

Toen Jelte van der Goot van het ochtendshow-team van Radio 538 last had van een schouderblessure die maar niet wegging, aarzelden zijn collega’s geen moment: een goede Thaise massage zal wonderen doen! Wie bel je dan? De beste natuurlijk!
En zo ging Preeya in de vroege ochtend naar de 538-studio om Jelte te helpen met zijn schouder…

Massage in Laren

Massage in Laren kan bij ons

Massage betekent genot en ontspanning. Er zijn verschillende soorten van massages. Kundige masseuses kunnen jou de beste vormen van massages laten voelen en ervaren. Met de dames kan worden overlegt wat voor jou het beste is.

Wetenschappelijk bewezen
Iedereen wist het eigenlijk wel, maar iets wordt pas voor waar aangenomen als het wetenschappelijk is bewezen. Iets kan pas wetenschappelijk worden bewezen als het meetbaar is. Hoe kun je het weldadige gevoel dat ontstaat bij een massage meetbaar maken? Dit was een vraag die de wetenschappers lange tijd bezighield. Nu is het ze gelukt om zowel de psychische als lichamelijke gezondheidsvoordelen van massages te verklaren.

Baanbrekend onderzoek effecten massage
Recent verschenen de resultaten van een baanbrekend onderzoek naar de effecten van massage in het Journaal of Alternative and Complementary Medicine. Het onderzoek stond onder leiding van Dr. Mark Rapaport en werd uitgevoerd aan het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angelos in de VS. Aan het onderzoek namen 53 personen deel, waarvan 29 mensen massage kregen en 24 mensen een lichtere massage met zachte aanrakingen. De wetenschappers namen voor en na de massages bloedmonsters af. De testresultaten waren overduidelijk; er waren significante positieve veranderingen in de samenstelling van het bloed aan te wijzen.

Voordelen lichte massage
De massages die bestonden uit lichtere aanrakingen hadden een aantal andere uitwerkingen op het lichaam. Het niveau aan oxytocine nam toe. Oxytocine is een hormoon dat je een gevoel van veiligheid en gebondenheid geeft. Het maakt je beter bestand tegen stress en laat het lichaam sneller tot rust komen. Een andere bevinding was dat door deze vorm van massage het corticotropin-releasing hormoon (CRH) afneemt, een hormoon dat de aanmaak van cortison stimuleert. Het zorgt er dus voor dat stress vermindert. Samengevat zijn de effecten van massage in laren met lichte aanrakingen het krijgen van een gevoel van veiligheid en verbondenheid en de afname van stress.

Conclusie: gezond door massage
Dankzij massages word je minder snel ziek vanwege de positieve effecten op het immuunsysteem en ook lichamelijke ziektes die worden veroorzaakt door stress krijgen minder kans. Verder nemen ook psychische klachten als onrust en stress af of worden voorkomen. De resultaten van het wetenschappelijk onderzoek zijn heel duidelijk; massage in laren is een doeltreffende manier om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te bevorderen.

Waarom je laten masseren

Goede redenen om je te laten masseren:

 • Aandacht voor jezelf
  Je hoeft niet iets te mankeren of een hoger doel te hebben om naar een masseur te gaan, jezelf (laten) verwennen is ook een goede reden!
 • Ontspanning
  Massage is ontspannend voor lichaam en geest. Het helpt bij pijnlijke en gespannen spieren, bij klachten die met spanning te maken hebben of als het gewoon druk of spannend is in je leven.
 • Nieuwe energie
  De energiedoorstroming wordt bevorderd waardoor spanningen losgelaten kunnen worden en het lichaam weer nieuwe energie krijgt.
 • Bewustwording en contact
  Bewust je lichaam voelen en ontdekken wat het je vertelt. Hierdoor krijg je meer contact met jezelf.
 • Aangeraakt worden
  Warm en veilig aangeraakt worden is een van onze basisbehoeften. Als ook in het verleden te weinig of onveilig bent aangeraakt , kan massage je weer iets terug geven.
 • Verwijderen van afvalstoffen
  De bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.
 • Je zit niet lekker in je vel
  Dit kan van alles betekenen, misschien ben je depressief of onrustig, misschien heb je aandacht nodig, of je hebt een onbestemd gevoel. Ook zwangerschap is een mooie reden om je te laten masseren.
 • Ondersteuning bij veranderingen
  Massage kan een belangrijke ondersteuning zijn van een therapeutisch proces.
 • Gedachten stil zetten
  Een massage is ideaal wanneer je veel denkwerk verricht of wanneer je je gedachten even stil wilt leggen. Na een massage voel je je helderder,lichter en energieker.

Laten masseren is een Fysieke aanraking en een belangrijke levensbehoefte

Voor veel van ons is de aanraking eerder spannend dan ontspannend doordat we vrijwel altijd met een doel of verwachting aanraken of aangeraakt zijn.  Pas wanneer we ons veilig en geborgen voelen, kunnen we volledig ontspannen in fysiek contact. Wanneer de massage wordt ontvangen vanuit die ontspanning en overgave, zal ook jouw levensenergie in vrijheid kunnen gaan stromen, diepere lagen worden geraakt en ruimte wort gegeven aan een energetische, ontwakende en helende innerlijke beleving.

Lees ook:

Massage werking hoe zit dat nou ?

Massage werking

Vaak worden de massage werking en voordelen daarvan zwaar onderschat. Massage is per definitie een mechanische prikkel, maar er zijn ook andere dan alleen mechanische verklaringen voor het weldadige effect dat het uiteindelijk heeft.

Door de massage ontstaat warmte: in eerste instantie heel direct in de huid door de lichte wrijving, maar ook in het onderliggende spierweefsel ontstaat warmte. Een belangrijker effect is dat van warmte uit gaat van de druk die bij massage wordt uitgeoefend op het lichaam en die de afvoer van veneus bloed en lymfevocht bevordert in de richting van het hart. Bloed en lymfe voeren afvalstoffen uit spieren en lichaamsspleten af. De circulatie wordt echter in haar totaal gestimuleerd en behalve dat er vocht en afvalstoffen worden afgevoerd is er ook sprake van een verhoogde toevoer van zuurstof via de longen naar ook verdere organen in het lichaam.

massage werking, laren

reflectoire verklaring massage werking

Naast deze mechanische, is er een reflectoire verklaring voor de indirecte effecten van massage. Dat zijn dan effecten die via een omweg (zenuwgeleiding) worden bereikt. In de weefsels bevinden zich n.l. receptoren (een soort ontvangertjes) voor prikkelingen die hun “boodschappen” door melden aan het ruggenmerg of aan (delen van de) hersenen waar ze omgevormd worden tot een specifieke reactie en vervolgens terug geseind naar de plaats van de massage (spieren) of naar een van de organen (b.v. spijsvertering, bloedvatstelsel), maar ook is er een beïnvloeding van een pijn gevoel. Zo kan via die omweg de spierspanning zowel verhoogd als verlaagd worden door massage. Zo kan een pijngevoel worden beïnvloed (b.v. bij frictie door een afstomping van je zenuwstelsel). En zo kan ook een verwijding van bloedvaten worden bereikt, het geen leidt tot een verhoogde uitwisseling.van afvalsloffen (de afvoer) en voedingsstoffen / zuurstof ( de aanvoer) en dus tot een beter functioneren van het lichaam en geest.

Chemisch-biologische massage werking

Dan is er nog een chemisch-biologische verklaring voor wat massage kan bereiken, want bij  massage vinden in het lichaam ook chemische processen plaats. Behalve dat de zich in de weefsels bevindende “ontvangertjes” (zie reflectoire verklaring) worden geactiveerd, vormen zich in diezelfde weefsels door de massageprikkel ook chemische stoffen die b.v. de bloedvaten verwijden en de vaatwand doorlaatbaarder maken. Door de verwijding van een bloedvat zal het bloed daar trager stromen en door de verhoogd doorlaatbare vaatwand wordt ook de uitwisseling afval/zuurstof extra verhoogd, wat tot een beter functioneren leidt van het totale mechanisme dat we het menselijk lichaam noemen.

Een bio-energetische verklaring van het massage-effect is dat bepaalde spieren gekoppeld zijn aan de functies van bepaalde organen. Als dus in die spieren een prestatieverbetering heeft plaatsgevonden. Doordat de massage versneld de energiebalans herstelt leidt dat vanzelfsprekend ook tot een beter functioneren van de corresponderende organen en dus van het hele mechanisme “lichaam”.

Psychische massage werking

Tot slot is er een psychische verklaring voor het effect dat massage heeft op het lokale dan wel totale functioneren. Dit effect moet niet worden onderschat. Massage is een samenwerkingsproces waarin de masseur gerichte aandacht geeft en inspeelt op subtiele reacties van het lichaam en waarbij de gemasseerde zich bewuster wordt van zijn of haar lichaam. Wie gemasseerd wordt neemt de tijd en de rust om te ontspannen.

Het vertrouwen dat men heeft in de deskundigheid van de masseur wordt door het fysieke contact vergroot en leidt dikwijls ook tot meer zelfvertrouwen. Massage is altijd een mechanische prikkel, maar van alle hiervoor genoemde verklaringen zijn de reflectoire en de bio-energetische verklaringen de belangrijkste. En de algehele conclusie luidt: massage werkt!.

Massage wordt inmiddels beschouwd als een effectieve behandelmethode. Die een gedegen kennis van het menselijk lichaam koppelt aan zowel medisch technische als aan psychologische inzichten. En naast het enorme medische voordeel is de energetische werking net zo groot.

Wellness, massage

Wellness massage wat is dat?

Wat betekent Wellness?

Het oud Engelse woord is well-being een tijd van geestelijk welbevinden; goed voelen. Wellness is goed voor de mens, het is een ultieme vorm van ontstressen en een preventief optreden tegen allerlei ziektes in deze hectische, stressvolle maatschappij.

Wellness massage?

Je bent moe, voelt je niet lekker. Misschien zit je nek helemaal vast of sta je dagelijks op met hoofdpijn. Een warme douche of aspirientje helpt niet en eigenlijk weet je ook wel dat dat geen remedie is. Er is wel wat meer aan de hand: je voelt je uit balans.

Herken je het bovenstaande?

Lees dan verder over de diverse massages die wij je aanbieden. Wellicht kan het jou ook helpen je balans weer te vinden. Je bent altijd welkom over gratis massage advies, voor een betere wellnes.

Waar bestaat een massage uit?

Wellness, massageIeder individu is uniek en verdient een persoonlijke aanpak. Deze persoonlijke aandacht en ruim tijd hebben voor de cliënt, schept een vertrouwensband. Dit bevordert een positief resultaat. De behandelingen zijn afgestemd op de mens in zijn totaliteit en gericht op contact maken met jezelf, bewustwording en healing. Wij werken met klassieke, oosterse /thaise en intuïtieve energetische massage technieken.

Tijdens de behandeling kan je eventueel gebruik  maken van biologische oliën en aromatherapie essences. Met onze lange ervaring kunt je veilig overgeven aan een vakbekwame doeltreffende behandeling. Persoonlijke hygiëne is belangrijk voor ons. Zorg dat je voor de massage een fris gevoel hebt. Van tevoren praten we even om te bepalen wat belangrijk voor je is op dit moment. De behandeling is afgestemd op jouw lijf, behoefte en stemming.

Tijdens de massage wordt niet veel gezegd, het is lekker warm, op de achtergrond een zacht Thais muziekje. Je ligt op een comfortabele massagetafel of , je houd je ondergoed aan en je wordt behaaglijk toegedekt op de plaatsen waar je niet gemasseerd wordt.

Na afloop is er tijd om rustig bij te komen en iets te drinken.

Massage behandelingen

Massage behandelingenMassage behandelingen

Let op ! Traditionele Thaise massage is absoluut niet geschikt voor mensen met ontsteking van de spieren, bij fractuur van botten of gewrichten, koorts, spataderen, besmettelijke huidziekten, kankerpatiënten, hartklachten of zwangerschap.

Belangrijk voor de Massage behandelingen!

Massage is geen vervanging voor behandeling door een (huis)arts of specialist, maar kan hierbij wel positieve ondersteuning bieden. Informatie over massage wordt niet verstrekt met de bedoeling medisch advies te vervangen, diagnoses te stellen of ziektes te behandelen op welke wijze dan ook.

Heeft u medische vragen en/of klachten, raadpleeg altijd eerst de (huis)arts!

baan thai

Onze nieuwe website is Live

massage websiteMet trots presenteren wij onze nieuwe website die vandaag live is gegaan!

Na hard werken aan onze nieuwe website is het dan eindelijk zover. De site staat online! Naast onze geheel vernieuwde website presenteren wij ook ons nieuwe foto’s. Wij hopen dat wij U als onze klant of toekomstige klant hier mee beter op de hoogte kunnen houden over wat wij voor U kunnen betekenen.

Met vriendelijke groet,

Baan Thai Hattarak